På svenska In English
På svenska In English
 

The City Coat

Här har vi den ultimata combon av sportteknik och snyggt skräddad konfektion. Avancerade sportjackor görs ofta som trelagers skalplagg - dvs av ett tyg som består av en slitstark vattenavisande utsida och ett vattentätt/andande membran mellan en skyddande insida. Tack vare skyddet för membranet behövs inget foder. Alla sömmar är värmetejpade från insidan för att omöjliggöra läckage.

Just trelagers tekniken har vi använt här men plagget är en snyggt skräddad rock. En vattentät trenchcoat eller högteknologisk regnrock skulle man kunna kalla den. Tack vare skalplaggstekniken utan foder, blir den extremt lätt, ca 600 gram i stl. Large.

På utsidan hittar du tre fickor med smala snygga vattentäta blixtlås och på insidan en lite större öppen ficka. Tre ventilationsöppningar med nät under ärmarna skapar ventilationen, även om den mesta ventilationen sker genom tyget och vid knappslån fram. Vi har valt en knappslå istället för blixtlås just för att skapa maximal ventilation, då vi tror att denna rock kommer att bli ett favoritplagg när man springer omkring i stan de där varmfuktiga regndagarna.

Den finns i två varianter - dels en i vårt aluminiserade C-change™ tyg för de som inte är blyga, och dels en i ett svart smidigt C-change™ tyg som gör den betydligt mer diskret. Du kan läsa mer om tygerna under 24/7 jackan, som har samma tyger.

SNOOTs metallbadge på ärmen och den lilla blanka D-ringen framtill gör att du känner igen den som ett SNOOTplagg - utan att den skriker ut det.