På svenska In English
På svenska In English
 

The Deck Jacket  

Som framgår av bilden har vi inte varit ute efter att designa någon ny konstig kreation, utan snarare tagit en klassisk och tidlös jackmodell och gjort den lite bättre – vår är både vattentät, andande och sval!

Den klassiska korta lumberjackan är vårens och sommarens vanligaste jacktyp – alltid rätt. Och, tycks det enligt modeoraklen, just i år ännu mer rätt. Vi har valt att förse vår variant med elastisk avslut i nederkant och på ärm. Vid ärmavsluten har vi dessutom en tryckknapp om man vill försluta den lite tightare för att hålla ute vind och vatten. Oavsett vilket tyg du väljer så är det nämligen helt vattentätt och andande, och till skillnad mot många andra jackor är linningen helt vattentät. Även om jackan är ovanligt snygg i stan, tror vi nämligen att en hel del av er också kommer att använda den på båten i sommar.

Den har en krage som går att dra upp högt över hakan och inuti i nacklinningen sitter en liten skön mjukt stickad  kragmudd.  Bara den är värd att köpa jackan för. Jackan har blixtlås i fronten med en vattenskyddande slå på insidan. Två blixtlåsförsedda ytterfickor, en blixtlåsförsedd innerficka och SNOOTs unika innerficka, stor nog att rymma en tidning om du cyklat eller seglat till kiosken.
Silverfärgat meshfoder med lila tyg på innerficka och i ärmar. SNOOT metallbadge på ärmen.

Den finns i ett svart vattentätt/andande ECO STORM® tyg eller ett mörkt marinblått vattentätt/andande C-change™ tyg med Coldblack®

Coldblack® är en patenterad behandling av tyget som ökar ljus/värmereflektionen. Ett mörkt tyg reflekterar normalt bara ca. 10% av solens strålar men ett Coldblack®-behandlat tyg reflekterarupp till 90%. Resultatet blir att jackan blir upp till 20 grader svalare på insidan! Äntligen en mörk jacka man kan bära i stekande solsken. Dessutom är tyget Bluesign® miljöcertifierat.

Båda varianterna är mycket lätta och smidiga.