På svenska In English
På svenska In English
 

Functional fashion for the lucky few 

SNOOT startades av Peter Blom, en av grundarna till Peak Performance. Den första exklusiva kollektionen släpptes hösten 2009.

Iden med SNOOT är att kombinera sport-konfektions branschens hårda krav på funktionalitet och hållbarhet med modevärldens känsla för material, passform och design. Leisureplagg som är snyggt designade och har en modern passform kombinerat med en hög teknisk funktionalitet, som till exempel; hållbarhet, vattentäthet & andning och ergonomi. Varför ska inte den jacka, rock eller kappa du använder i princip varje dag i stan, inte vara lika bra som den avancerade skidjacka du använder en vecka om året.

SNOOT består av en grupp specialister; designers, mönsterkonstruktörer, sömmerskor, inköpare osv. som alla har lång erfarenhet och gedigen yrkesskicklighet och med erfarenhet från modesidan, och från sportkonfektion. Gemensamt är dock ett brinnande engagemang för att uppnå kvalitet och långsiktighet, och för att skapa plagg som både de själva och bärarna kan känna sig stolta över.

Två år efter den första introduktions-kollektionen släpptes även den första damkollektionen och idag finns ett komplett sortiment jackor, rockar och kappor för alla säsonger både för dam och för herr.

Handlar gör du på www.snoot.se, i vårt showroom på Artillerigatan 25 på Östermalm i Stockholm samt hos våra återförsäljare som du finner till vänster i menyn under knappen återförsäljare.