På svenska In English
På svenska In English
 
Functional fashion for the lucky few 

SNOOT startades av Peter Blom, en av grundarna till Peak Performance. Den första exklusiva kollektionen bestod av 4 olika modeller tillverkade i 100 numrerade exemplar och släpptes hösten 2009.

Iden med SNOOT är att kombinera sport-konfektions branschens hårda krav på funktionalitet och hållbarhet med modevärldens känsla för material, passform och design. Leisureplagg som är snyggt designade och har en modern passform kombinerat med en hög teknisk funktionalitet, som till exempel; hållbarhet, vattentäthet & andning och ergonomi. Varför ska inte den jacka, rock eller kappa du använder i princip varje dag i stan, inte vara lika bra som den avancerade skidjacka du använder en vecka om året.

SNOOT består av en grupp specialister; designers, mönsterkonstruktörer, sömmerskor, inköpare osv. som alla har lång erfarenhet och gedigen yrkesskicklighet. Vissa har mer erfarenhet från modesidan, och andra mer från sportkonfektion. Gemensamt är dock ett brinnande engagemang för att uppnå kvalitet och långsiktighet, och för att skapa plagg som både de själva och bärarna kan känna sig stolta över. 
Fantastiska vackra tekniska tyger och material tillsammans med rätt design, konstruktion och tillverkning är receptet som gör att vi når ända fram.

Två år efter den första introduktions-kollektionen släpptes även den första damkollektionen och idag finns ett komplett sortiment jackor, rockar och kappor för alla säsonger både för dam och för herr.

SNOOT är inget massproduktionsföretag. Vi gör hellre lite färre produkter, och försöker göra dem lite bättre. Även om de kanske kostar en slant i inköp, så blir det förhoppningsvis ett av dina bästa köp i längden.


Din snygga vardagsjacka borde inte vara sämre än din sportjacka, eller hur?

Under de senaste decennierna har utvecklingen av tekniska material och konstruktionslösningar avancerat med stora steg och gett oss fantastiska sportplagg som är vattentäta, andande, värmande, ventilerande och samtidigt lätta och smidiga.

Samtidigt har utvecklingen när det gäller den här typen av funktionalitet inte gått riktigt lika snabbt när det gäller vanliga vardagsplagg, det som ofta benämns leisurewear. Men varför ska den jacka du förmodligen använder mest inte tåla en störtskur, eller kunna ventilera ut fukt inifrån om du rör dig mycket. Med vår kunskap om de allra senaste materialen, tygerna och teknikerna vet vi att det går att göra riktigt snygga leisureplagg som håller samma funktionsnivå som den bästa skidjacka eller seglarställ – utan att de behöver se ut som rena sportplagg.

Funktionalitet som ett sportplagg, med utseende som ett leisureplagg. Där har vi en av de viktigaste grundbultarna till varumärket SNOOT. 


The inside story

Ett plagg är i allra högsta grad en produkt av alla dess detaljer. Därför använder vi de bästa tyger, stoppningar, accessoarer som dragkedjor, knappar, remmar etc vi kan hitta. Vi försöker även i största möjliga grad använda det mest miljövänliga alternativet när det gäller tyger, stoppningar och accessoarer. Idag är många av våra tyger och accessoarer antingen miljöcertifierade eller gjorda av återvunnet material. Inte bara för att det känns bättre, utan för att vi dessutom anser att de i många fall också kvalitetsmässigt är bättre.