På svenska In English
På svenska In English
 

Världens bästa kappor och rockar ? Vattentäta/andande/skrynkelfria/lätta......

Grundidén bakom varumärket SNOOT är att kombinera snygg modern design och passform med hög funktionalitet. Ingenstans blir detta mer tydligt än i våra rockar och kappor.

Här har vi använt ett japanskt s.k. trelagerstyg som inte bara är fullständigt vattentätt utan också har en hög ”andas-funktion”. Dvs. samtidigt som plagget är så tätt utifrån att du kan stå under en dusch så ventileras fuktig luft ut inifrån. Den här typen av tyger har länge använts i avancerade skid- och seglarjackor men är ovanliga i modekonfektion. Fördelen med dessa tyger är att du får en rock eller kappa som är riktigt snygg och fungerar perfekt vanliga regnfria dagar, precis som vilken annan kvalitetsrock/kappa som helst. Men skulle det börja spöregna så är den ett perfekt regnplagg.

I dessa plagg har vi dessutom gått några steg längre, genom att tejpförsegla alla sömmar inifrån så inte ens där kan nån väta tränga in. Dessutom är detta avancerade tyg tillverkat av 100% återvunnen polyester, då polyester har den egenskapen att ny eller återvunnen polyester har samma utseende, känsla och kvalitet som nyspunnen.

Avslutningsvis måste vi också nämna att tyget är extremt lätt och i det närmaste skrynkelfritt, så rockarna och kapporna är perfekta plagg att ha med sig på en resa…en Fano väger tex. inte mer än ca. 600 gram!

Modellerna heter Tribiano och Fano på herrsidan och Belluno och Venezia på dam.


Tribiano