På svenska In English
På svenska In English
 

Långsiktig design

Man behöver inte uppfinna hjulet igen. Det räcker med att förbättra det.

En inventering av de flestas garderober visar sannolikt att det finns en mängd plagg som mest hänger och samlar damm. Men det finns också ett antal favoriter som används mycket mer än de flesta andra. Vi vågar nog också påstå att just dessa påfallande ofta är plagg som antingen är gamla klassiska plagg, eller nya plagg baserade på gamla klassiska stilar.

Många av våra favoriter som tex. parkan med stora påsydda ytterfickor eller den dun- eller syntetfyllda täckjackan är derivat av gamla militär- eller arbetskläder, med väl beprövad funktion. På 1960-talet skapades just den moderna täckjackan baserad på konstruktionen av den ryska arméns vinter-dunjackor från andra världskriget. Många andra klassiker som jeans, chinos, bomberjackan, trenchcoaten etc. är också derivat av liknande äldre plagg utvecklade för sin funktion. Lyckade exempel på när funktion och skönhet går hand i hand.

SNOOTs idé är att utgå ifrån vackra, väl beprövade och funktionella modeller och förnya dem med dagens och morgondagens bästa material och tekniker – allt för att de skall bli framtidens klassiker och dina långsiktiga favoriter.